Panleino-kvartetti tulkitsee Eino Leinon runoutta

Posted by SaaraUH on marraskuuta 13, 2012

 

PANLEINO -kvartetti on Eino Leinon runouden ja hänen runoihinsa sävelletyn musiikin sanansaattaja Suomessa ja maailmalla. Yhtyeen taiteilijat ovat Vesa Hyyryläinen, laulu ja Heljä Pylvänäinen, piano Anna-Leena Tervo, huilu ja Sakari Tervo, viulu.

 PANLEINO.jpg

Kvartetin nimen taustalla on Eino Leinon elämänkatsomus - panteismi. Leinon runous ja sen sanoma yhdistää, ja sitä yhteyttä PANLEINO -kvartetti haluaa musiikillaan edistää. Pan oli kreikkalaisessa mytologiassa metsän, laidunten, paimenten, karjan ja hedelmällisyyden jumala, mikä viittaa yhtyeen jäsenten vahvaan rakkauteen luontoa ja luonnonsuojelua kohtaan. Pan tunnettiin myös musiikistaan (panhuilu).

 

PANLEINO -kvartetti esittää ohjelmistoa heinäkuussa 2012 ilmestyneeltä Aurinkolaulu-äänitteeltä. Sävellykset Eino Leinon runoihin ovat seuraavilta säveltäjiltä: Perttu Hietanen & Taisto Wesslin, Risto Vähäsarja, Heikki Sarmanto, Toni Edelmann, Izak Boom & Pauliina May, Sanni Orasmaa ja Oskar Merikanto. Eino Leinon runotuotannon kauneimpia helmiä kuullaan uusina raikkaina sovituksina, joita syntyy koko ajan lisää. Solisti Vesa Hyyryläinen kertoo myös Leinon suhteesta tuotantoonsa; siitä, miten eri runot kytkeytyvät tiiviisti runoilijan elämänvaiheisiin.

PANLEINO -kvartetti on herättänyt nostalgisella, luonnollisella ja suomalaisiin juuriin pohjautuvalla musiikillaan nopeasti kasvavaa kiinnostusta niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Säveltäjät, kulttuurivaikuttajat ja ennen kaikkea suuri yleisö ovat kiitelleet PANLEINO -kvartetin tekemistä. Netti- ja kahvilakeskusteluissa kuulee puhuttavan Aurinkolaulu -levystä innostuneeseen sävyyn.

 

Heinäkuun lapsi, Paltamon runoruhtinas ammentaa tekstinsä syvältä ihmismielen maisemasta ja Oulujärven laineista. Rakkauden palo ja katkeruus, siinä missä synkin kuoleman pelko tai riemuisa toiveikkuus ja ikävä löytävät mestarin teksteissä osuvan kuvaajansa. Kotiseudun, kodin ja ympäröivän luonnon kuvaukset luovat Leinon runoihin helposti samaistuttavan ilmapiirin.

 

Esimerkkejä hinnoittelusta:                                                               

Ohjelmanumero osana juhlan tms. ohjelmaa: 500€                

Konsertti: 1000€

 

Lisätietoja:


www.paltamopandion.fi/panleino.html (mm. näyte levyn nimikappaleesta)

www.facebook.com/PANLEINOkvartetti (tietoa toiminnasta, kuvamateriaalia, lehtijuttuja, palautetta jne.)

 

Yhteys / levytilaus: Vesa Hyyryläinen puh: 040 5408830

vesahyyry5@gmail.com

 

Aurinkolaulu-CD:n hinta 20€, saatavilla myös Eino Leino -talolta.