Eino Leino -talon tukeminen

 

Elias Lönnrot -seura ja Kainuun Eino Leino -seura ostivat 1.11.2010 Kajaanin kaupungilta. Lisäksi talon yhteyteen kuuluva Lystinurmi -lato ja taloon liittyvää irtaimistoa ostettiin talossa toimineelta matkailuyritykseltä.  Paltaniemellä sijaitsevan Eino Leino -perinnetalon tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää tämän merkittävän kulttuurimatkailukohteen toimintaa. Talo siirtyi vuoden 2017 alusta Eino Leino talon -säätiön sr hallintaan. Säätiön taustayhteisöjä ovat Kainuun Eino Leino -seura ry., Elias Lönnrot -seura ry. ja Paltamon kunta.

Talon toiminnan pyörittämisestä ja sen tuomista taloudellisista haasteista seurat ovat nyt keränneet kokemusta jo usean vuoden ajan. Taloudellinen haaste talon ylläpitämisessä jatkuva: voiko kulttuuritoiminnalla ylläpitää kirjailijataloa ilman säännöllisiä avustuksia.  Tarkoituksena on kehittää toimintaa niin, että siitä saadaan taloudellisesti ja ympärivuotisesti kannattavaa. Talo ja sen kulttuurimiljöö pihapiireineen tarjoavat upeat puitteet erilaisille tapahtumille ja tilaisuuksille. Talossa järjestetään:

- jouluseiminäyttely

- kesäkahvila

- Leino ja Lönnrot -näyttelyt

- valokuva ja kuvataidenäyttelyjä

- kesäteatteritoimintaa

- runokahviloita

- konserttitoimintaa

Seuroja ja talon toimintaa voivat Eino Leino -talon ystävät tukea monella eri tavalla. Haluatko ryhtyä talon kummiksi, vai kiinnostaisiko mahdollisesti talkoolaistoiminta? Ota yhteyttä, otamme mielellämme uusia ideoita vastaan ja talkoolaisten joukkoon mahtuu aina uusia ihmisiä! Talkoolaiseksi voi ilmoittautua: einoleinotalo@gmail.com

Talon ylläpitoa ja kulttuurityötä voi myös tukea taloudellisesti lahjoittamalla Eino Leino talon -säätiön tilille:

FI07 1841 3000 0062 83 tai

FI77 5760 0320 2501 69