Talon toimintaa

Kesäkahvila

 

Eino Leino -talossa toimii kesäkahvila, joka on auki pari kesäkuukautta lomien aikaan.

Muina aikoina kahvila toimii tilauksesta ryhmille. Varauksen voi tehdä: einoleinotalo@gmail.com tai 045-884 92´350.

Paltaniemen teatteri


Kantaen paltaniemeläisten Eino Leinon, Kasimir Leinon ja Aarne Orjatsalon teatteriperinnettä Eino Leino -talon yhteyteen perustettiin Paltaniemen teatteri.

Paltaniemen teatteri järjestää talon pihapiirissä olevalla näyttämöllä kesäteatteriesityksiä. Teatteri perustettiin 2013, joten sillä on ollut seitsemän esityskesää. Teatteri on saanut hyvän yleisösuosion. Kesäteatterin harjoitukset alkavat helmi-maaliskuulla. Esitykset ovat pääasiassa heinäkuussa. Lystinurmiladon yhteyteen teatterilaisille rakennettiin 2017 oma tila ja vaate- ja välinevarasto.

Seuraavan vuoden kesäteatterilaiseksi voi ilmoittautua: einoleinotalo@gmail.com

Kesän 2020 näytelmän kirjoittaa ja ohjaa Anne Ballini. Harjoitukset on aloitettu. 


Kaikki tahtoo rakastaa 2019

Eino Leino -talo kirjapäivät


Heinäkuun puolen välin maissa pidetään Eino Leino -talon kirjapäivät, jossa on ajankohtaisia kirjailija ja kirjaesittelyjä. Kirjapäiviä on pidetty kahdeksana kesänä. Kirjapäiviä on vietetty yhdessä Paltaniemi -päivien kanssa.

Kesän 2020 kirjapäiviä vietetään 11.-12.7.2020. Ohjelma julkistetaan myöhemmin.

Eino Leino -talon kirjapäivät

Kulttuuritilaisuudet

 

Eino Leino -talossa on järjestetty Runokahvilailtoja sekä konsertteja. Kesäaikaan tilaisuudet järjestetään Lystinurmi .ladossa. Kylmemmällä säällä tilaisuudet pidetään päärakennuksen salissa.

Tilaisuustarjouksia ja -ehdotuksia voi lähettää: einoleinotalo@gmail.com

Näyttelyt

 

Eino Leino -talolla on kaksi pysyvää valokuvanäyttelyä. Päärakennuksessa isän huoneessa voi tutustua Elias Lönnrotin ja Eino Leinon elämää kuvittaviin valokuvanäyttelyihin. Paikalla on kuvia selventävät suomenkieliset tekstit.  Eino Leinon valokuvanäyttelystä on valokuvittain myös englannin ja saksankieliset tekstit.

Äidin huoneessa on Eino Leinon teosten näyttely.

Kesäisin Lystinurmi -ladossa järjestetään valokuva- tai kuvataidenäytelyjä.

Kesäisin talon ympäristössä on kymmenen runollista kuvataulua, jotka kuvittavat Einoa Leinoa ja hänen suhdettaan ympäristöön.