Talon toimintaa

Kesäkahvila

Eino Leino -talossa toimii kesäkahvila.  Kesäkahvila avataan X.X.2021 ja on auki 15.8. saakka ti-pe ja su klo 12-17. Kahvila avoinna myös Leinon päivänä 6.7. Kahvila on avoinna myös kesäteatteri-iltoina. 

Muina aikoina kahvila toimii tilauksesta ryhmille. Varauksen voi tehdä: einoleinotalo@gmail.com tai 045-884 92´350.

Paltaniemen teatteri

Paltaniemen teatteri                                                                              

Sutelantie 28

87850 Paltaniemi

Facebook: Paltaniemen teatteri

www.paltaniementeatteri.com

Kantaen paltaniemeläisten Eino Leinon, Kasimir Leinon ja Aarne Orjatsalon teatteriperinnettä Eino Leino -talon yhteyteen perustettiin Paltaniemen teatteri.

Paltaniemen teatteri järjestää talon pihapiirissä olevalla näyttämöllä kesäteatteriesityksiä. Teatteri perustettiin 2013, joten sillä on ollut seitsemän esityskesää. Teatteri on saanut hyvän yleisösuosion. Kesäteatterin harjoitukset alkavat helmi-maaliskuulla. Esitykset ovat pääasiassa heinäkuussa. Lystinurmiladon yhteyteen teatterilaisille rakennettiin 2017 oma tila ja vaate- ja välinevarasto.

Seuraavan vuoden kesäteatterilaiseksi voi ilmoittautua: einoleinotalo@gmail.com

Kesän 2020 näytelmä: Pökelö

Parkkipaikat Paltaniemen kuvakirkolla tai Eino Leino -talon viereisellä kedolla. 

Lippuja voi varata tekstiviestillä (ei soittaen) 045-8849350. Lipunmyynti aukeaa tuntia ennen esitystä. Varatut liput on lunastettava puoli tuntia ennen esitystä. Silloin pääsee myös katsomoon varaamaan mieleisen istumapaikan. Ovelta myydään lippuja sen mukaan, mitä ennakkovarauksilta jää. Katsojamäärää rajoitetaan turvavälien takaamiseksi. 

Pyydämme noudattamaan koronaan liittyviä käyttäytymisrajoituksia niin lippuja lunastaessa kuin väliajalla. Väliaikakahviosta huolehtii Eino Leino -talon kahviossa toimiva yrittäjä. Leino -talo on avoinna teatteri-iltoina. 

Pökelö - komedia

Eino Leino -talo kirjapäivät
Heinäkuun puolen välin maissa pidetään Eino Leino -talon kirjapäivät, jossa on ajankohtaisia kirjailija ja kirjaesittelyjä. Kirjapäiviä on pidetty kahdeksana kesänä. Kirjapäiviä on vietetty yhdessä Paltaniemi -päivien kanssa.

Kesän 2021 kirjapäivät ja Paltaniemi -päivät pidetään 17.-18.7.2021.

Eino Leino -talon kirjapäivät

Kulttuuritilaisuudet

 

Eino Leino -talossa on järjestetty Runokahvilailtoja sekä konsertteja. Kesäaikaan tilaisuudet järjestetään Lystinurmi .ladossa. Kylmemmällä säällä tilaisuudet pidetään päärakennuksen salissa.

Tilaisuustarjouksia ja -ehdotuksia voi lähettää: einoleinotalo@gmail.com

Näyttelyt

Eino Leino -talolla on kaksi pysyvää valokuvanäyttelyä. Päärakennuksessa isän huoneessa voi tutustua Elias Lönnrotin ja Eino Leinon elämää kuvittaviin valokuvanäyttelyihin. Paikalla on kuvia selventävät suomenkieliset tekstit.  Eino Leinon valokuvanäyttelystä on valokuvittain myös englannin ja saksankieliset tekstit.

Äidin huoneessa on Eino Leinon teosten näyttely.

Kesäisin Lystinurmi -ladossa järjestetään valokuva- tai kuvataidenäytelyjä. Kainuun Eino Leino -seuran järjestämä kesän 2020 kuvataidenäyttely Kolme naista. Näyttely on avoinna talon aukioloaikoina ti-pe ja su 12-16. 

Kesäisin talon ympäristössä on kymmenen runollista kuvataulua, jotka kuvittavat Einoa Leinoa ja hänen suhdettaan ympäristöön.