Tietoja talosta

Eino Leino -talo häätalonaEino Leino -talon kokonaisuus muodostuu v. 1978 rakennetusta Eino Leino -talosta ja 2000-luvun alussa rakennetusta Lystinurmesta. Talo ja Lystinurmi toimivat kesäisin suosittuna hääpaikkana.  Usein kesälauantait on varattu häätaloksi. Taloa ja latoa ympäröi kesäisin hyvin hoidettu nurmikenttä. Varsinaisena hääpaikkana kesäisin toimii Lystinurmi, jona eteläpäässä on viihtyisä patio ja pohjoispäässä kesäteatterilaisten tila, joka voi häissä toimia lisätilana. Lystinurmella on vietetty 70-80 hengen häitä, joskus häissä on ollut jopa 100 henkeä. Lystinurmeen on kesäisin liitetty kaksi telttaa, joista toinen on toiminut häissä esim. tarjoilutilana, toinen oleskelutilana. Kesähäissä usein päärakennus on toiminut aputilana. Lystinurmessa on bändinurkkaus ladon eteläpuoleisessa päässä. Yleensä häissä siirretään pöytiä pois, jotta luodaan keskilattialle tanssitilaa.

Päärakennuksessa on keittiö, sali ja isän huone. Ne ovat suurempi tiloja. Jotkut hääjärjestäjät kattavat iltapalaa päärakennukseen. Keittiössä on astiavarustus noin 70-80 hengelle. Isän huoneesta ja salista löytyy istumatilaa n. 60 hengelle. Talvisin vuokraamme päätaloa pienimuotoisille tilaisuuksille.

Yleensä häissä hääjärjestäjät käyttävät kajaanilaisia catering-toimijoita ruokailun järjestäjinä. Heille talon toiminnat ovat tuttuja ja he pystyvät helposti toimimaan talossa.

Häävarauksissa toimimme siten, että meillä on ennakkomaksu, joka on osa vuokrasta. Viikonlopun hääjärjestelyt voi aloittaa pe klo 15. Sunnuntaina klo 12.00 talo aukeaa matkailijoille, jolloin talo täytyy olla toiminatakunnossa, ellei muuta sovita.

Eino Leino talon -säätiö vuokraa tiloja. Säätiön taustayhteisöjä ovat Kainuun Eino Leino -seura ry, Elias Lönnrot –seura ry ja Paltamon kunta. Yhteys: tkvist@gmail.com tai einoleinotalo@gmail.com

Eino Leino -talossa pidetään myös muistotilaisuuksia, sillä Paltaniemen kappeli on varsin lähellä.  Monet vuokraavat taloa myös kodikkaisiin kastajaisiin ja syntymäpäiviin.